TAI CHI EN QIGONG

In een gemengde groep beginners en gevorderden oefenen volwassenen Tai Chi en QiGong. Voor een proefles is ieder welkom. In overleg met de docent is instromen het gehele jaar mogelijk. Tai Chi (ook TaiJi) is een oude bewegingskunst uit China. Bij deze Oosterse verdedigingskunst is geen tegenstander nodig. De principes van Yin en Yang spelen een belangrijke rol binnen de patronen. De soepele bewegingen van elke vorm voert men uit in een aantal vaste series, 

genoemd naar oude Chinese families die deze tradities al eeuwen bewaren, bewaken en doorgeven. In de trage bewegingen zijn de verwante technieken van verdediging en tegenaanval uit andere vecht- en verdedigingskunsten te herkennen. Beoefenaars vinden rust, balans en kracht in de oefeningen. Over de hele wereld trainen jong en oud voor ontspanning, energie en gezondheid.

Veelgestelde vragen

Bij alle trainingen van Budoclub Voorburg zoekt de groep samen naar een training die voor iedereen interessant is. Je helpt elkaar, en traint zelf nieuwe bewegingen. De training wisselt af tussen als groep trainen en zelf stukjes oefenen.