Tomiki Aikido

Tomiki Aikido is een Japanse vechtkunst met competitieve elementen en toepassingen voor zelfverdediging. Kenji Tomiki was student van zowel de grondlegger van Judo als van Aikido en die elementen zie je ook terug in deze stijl. Een belangrijk verschil met het traditionele Aikido is dat bij Tomiki Aikido wel competities worden gehouden. Ander belangrijk verschil: Tomiki aikido kent kata’s. Deze heeft traditioneel aikido niet. 

Kenji Tomiki vond deze elementen belangrijk om als beoefenaar te groeien en het ontwikkelen van respect, doorzettingsvermogen, geduld, creativiteit en vriendschap. Tomiki Aikido is geschikt is voor iedereen en kan ook op hoge leeftijd goed beoefend worden. Zeer geschikt voor vrouwen, zij kunnen hun kracht leren ontdekken en hier slim mee leren omgaan.

Veelgestelde Vragen

Heel simpel: kom met soepel zittende sportkleding naar de budoclub en doe mee. We houden rekening met beginners en helpen je om te ontdekken of deze sport bij je past.  Jij bepaalt zelf wat je wel en niet wil of kan doen.