Tai Chi en Yoga

De kennismakingscursussen Tai Chi en Pralaya Yoga bieden u de mogelijkheid om deze vormen van inspanning-ontspanning in de maanden september en oktober 2017 te ontdekken. De serie van kennismakingslessen is geschikt voor beginners. Maar ook beoefenaars met enige ervaring zijn van harte welkom. De oefeningen zijn eenvoudig aan te passen aan ieders fitheid en lenigheid.

De cursussen starten in september. De 6 lessen voor 20 Euro kunt u besteden aan Tai Chi op woensdag 10 uur en vrijdag 18u30, of aan Yoga op dinsdag om 12 uur, of aan een combinatie van deze lessen. U kunt in elke les instromen gedurende de kennismakingsperiode.

Aanmelden is gewenst, aangezien de groepsgrootte maximaal 15 zal zijn. Vul onderstaand formulier in om u in te schrijven. U ontvangt daarna zo snel mogelijk een bevestigingsmail.

Naam*
Leeftijd*
Email*

Tai Chi en QiGong

In een gemengde groep beginners en gevorderden oefenen volwassenen Tai Chi (24-Yang Stijl) en QiGong (o.a. Da Wu).  Voor een proefles is ieder welkom. In overleg met de docent is instromen het gehele jaar mogelijk. Handig zijn dikke sokken en soepele kleding.

Tai Chi (ook TaiJi) is een oude bewegingskunst uit China, met invloeden uit het Taoïsme. Bij deze Oosterse verdedigingskunst is geen tegenstander nodig. De principes van Yin en Yang spelen een belangrijke rol binnen de patronen. De soepele bewegingen van elke vorm voert men uit in een aantal vaste series, genoemd naar oude Chinese families die deze tradities al eeuwen bewaren, bewaken en doorgeven. In de trage bewegingen zijn de verwante technieken van verdediging en tegenaanval uit andere vecht- en verdedigingskunsten te herkennen. Beoefenaars vinden rust, balans en kracht in de oefeningen. Over de hele wereld trainen jong en oud voor ontspanning, energie en gezondheid.

De docent Philip Moot is naast leraar ook deskundig in Chinese geneeskunst en acupunctuur. Philip volgt de traditie van grootmeester Fei.

Grootmeester Fei Yu Liang is in 1954 in Jixing geboren en is de zoon van de beroemde grootmeester Fei Yin Tao, die tot 1987 voorzitter was van de NanJing WuShu-Federatie. Fei Yu Liang stamt hiermee uit een eeuwenoud geslacht van WuShu beoefenaars en is één van de laatste 'echte' meesters. De familie Fei heeft veel kennis kunnen bewaren en onderhouden toen tijdens de Culturele Revolutie (1966-1976) in China veel traditionele vormen van WuShu verloren gingen. Grootmeester Fei heeft meer dan 55 jaar praktijkervaring als autoriteit op het gebied van WuShu, TaiJi en QiGong, en is daarnaast meester in de traditionele Chinese geneeskunst, kaligrafie, filosofie en opera.

 

Yoga

Pralaya yoga herstelt de balans in je gewrichten door het versterken van door gebrek aan oefening verzwakte spierweefsels. Het trainen de spieren in gestrekte houding legt de focus van de training op de aanhechtingen en de verbindingen tussen spieren die vaak de zwakste plek zijn van je lichaam. Door juist deze kleine zwakkere gebieden te versterken, verkorte spieren op te rekken, en overbelast weefsel ruimte voor herstel te gunnen, help je je lichaam om weer het evenwicht te vinden in de belasting van wervels en gewrichten. De balans in het lichaam opent de energiebanen, en bevordert lichaam en geest.

De les is geschikt voor beginners en gevorderden, aangezien de leraar verschillende opties voor de houdingen aanbiedt die passen bij ieders lenigheid en beleving.

Leraar Tinus Koorn is leerling van Marlies de Koning (Pralaya Yoga Delft) en geeft les volgens de inzichten van grondlegger Robert Boustany, die Pralaya Yoga heeft ontwikkeld vanuit grote ervaring met verschillende vormen van yoga, in combinatie met een diepe interesse in anatomie.

 

Proefperiode voorjaar voor 20 Euro 

Budoclub Voorburg nodigt volwassenen uit in 6 lessen kennis te maken met de nieuwe lessen Tai Chi en Yoga. In september en oktober kost het volgen van 6 lessen naar keuze slechts 20 Euro. Na de proefperiode beslist u of u lid wilt worden van de vereniging. Aanmelden via de website is wenselijk maar niet verplicht.