Tai Chi

 

 

Tai Chi en QiGong

In een gemengde groep beginners en gevorderden oefenen volwassenen Tai Chi (24-Yang Stijl) en QiGong (o.a. Da Wu).  Voor een proefles is ieder welkom. In overleg met de docent is instromen het gehele jaar mogelijk. Handig zijn dikke sokken en soepele kleding.

Tai Chi (ook TaiJi) is een oude bewegingskunst uit China, met invloeden uit het Taoïsme. Bij deze Oosterse verdedigingskunst is geen tegenstander nodig. De principes van Yin en Yang spelen een belangrijke rol binnen de patronen. De soepele bewegingen van elke vorm voert men uit in een aantal vaste series, genoemd naar oude Chinese families die deze tradities al eeuwen bewaren, bewaken en doorgeven. In de trage bewegingen zijn de verwante technieken van verdediging en tegenaanval uit andere vecht- en verdedigingskunsten te herkennen. Beoefenaars vinden rust, balans en kracht in de oefeningen. Over de hele wereld trainen jong en oud voor ontspanning, energie en gezondheid.

De docent Philip Moot is naast leraar ook deskundig in Chinese geneeskunst en acupunctuur. Philip volgt de traditie van grootmeester Fei.

Grootmeester Fei Yu Liang is in 1954 in Jixing geboren en is de zoon van de beroemde grootmeester Fei Yin Tao, die tot 1987 voorzitter was van de NanJing WuShu-Federatie. Fei Yu Liang stamt hiermee uit een eeuwenoud geslacht van WuShu beoefenaars en is één van de laatste 'echte' meesters. De familie Fei heeft veel kennis kunnen bewaren en onderhouden toen tijdens de Culturele Revolutie (1966-1976) in China veel traditionele vormen van WuShu verloren gingen. Grootmeester Fei heeft meer dan 55 jaar praktijkervaring als autoriteit op het gebied van WuShu, TaiJi en QiGong, en is daarnaast meester in de traditionele Chinese geneeskunst, kaligrafie, filosofie en opera.

 De Tai Chi lessen bieden ieder de mogelijkheid om te ontdekken hoe de gestileerde vechtbewegingen van Tai Chi lichaam en geest stimuleren. De oefeningen zijn eenvoudig aan te passen aan ieders fitheid en lenigheid om zo voor iedereen uitdaging en ontspanning in de inspanning te bieden. De lessen laten u kennis maken met de bewegingen van Tai Chi en het verwante Chi Kung, en bieden de eerste stappen tot het zelf uitvoeren van de 24-vorm Yang-stijl.

 

Aanmelden proefles Tai Chi

 

Naam*
Leeftijd*
Email*