Tai Chi

 Aanmelden kennismakingscursus Tai Chi

 

Naam*
Leeftijd*
Email*
 

 

Tai Chi en QiGong

In een gemengde groep beginners en gevorderden oefenen volwassenen Tai Chi (24-Yang Stijl) en QiGong (o.a. Da Wu).  Voor een proefles is ieder welkom. In overleg met de docent is instromen het gehele jaar mogelijk. Handig zijn dikke sokken en soepele kleding.

 

Tai Chi (ook TaiJi) is een oude bewegingskunst uit China, met invloeden uit het Taoïsme. Bij deze Oosterse verdedigingskunst is geen tegenstander nodig. De principes van Yin en Yang spelen een belangrijke rol binnen de patronen. De soepele bewegingen van elke vorm voert men uit in een aantal vaste series, genoemd naar oude Chinese families die deze tradities al eeuwen bewaren, bewaken en doorgeven. In de trage bewegingen zijn de verwante technieken van verdediging en tegenaanval uit andere vecht- en verdedigingskunsten te herkennen. Beoefenaars vinden rust, balans en kracht in de oefeningen. Over de hele wereld trainen jong en oud voor ontspanning, energie en gezondheid.

 

De Tai Chi lessen bieden ieder de mogelijkheid om te ontdekken hoe de gestileerde vechtbewegingen van Tai Chi lichaam en geest stimuleren. De oefeningen zijn eenvoudig aan te passen aan ieders fitheid en lenigheid om zo voor iedereen uitdaging en ontspanning in de inspanning te bieden. De lessen laten u kennis maken met de bewegingen van Tai Chi en het verwante Chi Kung, en bieden de eerste stappen tot het zelf uitvoeren van de 24-vorm Yang-stijl.